Składniki:
- 18 dag.cieniutko pokrojonej wędzonej szynki
- 1 awokado
- 13 dag chudego twarożku
- 3-4 łyżki mleka
- 1 pomidor
- 1 łyżka soku z cytryny
- 4 listki sałaty
- sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
Szynkę (4 plastry odłożyć)pokroić w drobną kostkę.Twarożek i mleko utrzeć na gładką masę,dodać pokrojoną szynkę i lekko wymieszać. Doprawić do smaku solą ipieprzem.
Awokado przekroić na pół,wyjąć pestkę,po czym jeszcze raz przekroić wzdłuż i skropić sokiem z cytryny.
Pomidor umyć,pokroić na ćwiartki,usunąć z niego pestki,a następnie pokroić w drobną kostkę.
Awokado ułożyć na liściach sałaty,ozdobić twarożkiem,plasterkiem szynki oraz pomidorem.
Dodaj komentarz