Składniki:

  • 225 g miękkiego masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka olejku z wanilii
  • 1 łyżeczka olejku z migdałów
  • 2 i 2/3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli
  • 3/4 szklanki obranych migdałów

Wykonanie:

Wszystkie składniki oprócz migdałów zmiksować i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na 30 min. Po tym czasie formować małe wałeczki długości 15 cm, robiąc na nich małe nacięcia, na jednym końcu wałeczka umieszczać połówki migdałów.

Zobacz również przepis na:  Wielki test pomidorów krojonych w puszkach

Piec w temperaturze 100 stopni, około 10 min. do uzyskania złotego koloru