Składniki:

  • kostka margaryny
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 łyżki stołowe kakao
  • 4 łyżki wody
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2  proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mleka

Sposób przyrządzania:

Składniki: margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy zmieszać w rondelku, zagotować do rozpuszczenia się cukru. Następnie odlać  0,5 szklanki zawartości rondelka i odstawić. Później do w/w rondelka wlać 0,5 szklanki mleka. Po wystudzeniu dodać 2 szklanki mąki, 3 żółtka oraz ubitą pianę z 3 białek. Na końcu dodać 0,5 proszku do pieczenia. Całą zawartość naszego rondelka przelać do prodiża. Piec około 30 min. Odstawione na początku 0,5 szklanki polewy należy polać nasze ciasto. Smacznego!

SDC10310SDC10311

SDC10321SDC10322